Verkooppunten

Tara Boedha Amersfoort

Krommestraat 29, 3811CA, Amersfoort

FLUPS

Kamp 4, 3811 AR Amersfoort

Lab Stores Baarn

Laanstraat 24, 3743 BG, Baarn

VED

te vinden op vierelkedag.nl

FAQ

Heb je een vraag? Misschien staat hij hieronder. Zo niet, stuur me dan een berichtje op suzan[at]coppergorgeous.com

In het Engels noemen ze het ‘electroforming’. Deze term gebruik ik ook het liefst omdat “verkoperen” in het Nederlands naar mijn mening niet alles dekt. Natuurlijk worden de objecten verkoperd, maar door het spelen met de ampères kan het koper ook meer zijn eigen weg gaan en zgn groeien door de elektrodepositie.

Koper kan afgeven. Hoe snel dat gebeurt ligt aan de pH-waarde van je huid, de intensiteit van het dragen en de mate waarin het sieraad wordt blootgesteld aan vocht en eventuele chemische middelen. Denk hierbij aan parfum, haarlak, deodorant etc. . Koper zelf kan dof of donker worden, je huid kan een licht groene afdruk krijgen. Met wat zeep is je huid zo weer schoon. Wil je het afgeven voorkomen dan kun je het gedeelte wat je huid raakt (bijv. binnenkant van een ring) aflakken met transparante nagellak. Koper kun je op meerdere manieren reinigen, bijvoorbeeld met wat citroensap.

Je sieraad zal nog mooier worden tijdens het dragen. Het koper zal gaan oxideren en dus minder glanzend en donkerder van kleur worden. Dit geeft je sieraad een mooie doorleefde look. Hou je meer van de zonnige glans van koper?; Er zijn speciale koperpoets-middelen te koop maar het kan eenvoudiger; Met azijn of citroen en wat zout. Wrijf je sieraad daarmee in, laat kort intrekken en wrijf het daarna droog. Pas wel op met (half)edelstenen, die zijn niet allemaal bestand tegen de zuren!
Draag je je sieraad een tijdje niet, bewaar het dan in een plastic zakje. (Zo komt er minder snel aanslag op)

Koper is een metaal met het symbool Cu uit het periodieke systeem dat tot het element water behoort en verbonden is met de planeet Venus. In de mythologie en alchemie wordt koper vaak geassocieerd met de godin Aphrodite vanwege de mooie glans. Al in deze verre oudheid werd een geneeskrachtige werking toegekend aan dit metaal. Hippocrates gebruikte de koper voor de kiemdodende werking en doorbloeding bevorderende eigenschappen, maar ook tegen zweren en spataderen. Een paar honderd jaar later beschreef Paracelsus de positieve beïnvloeding door koper voor de psyche. Koper en gezondheid worden dus al duizenden jaren aan elkaar gelinkt vanwege heel diverse positieve effecten. Met een pH waarde van 7 heeft het de beste pH om giftige stoffen te neutraliseren en water te balanceren en ioniseren.
Wetenschappers vermoeden, dat koper ook het algehele gezondheidsniveau van de mens kan verhogen. Ook in de Ayurveda worden koperen voorwerpen en sieraden gebruikt o.a om de dosha’s te balanceren. Het is tevens het oudste metaal dat door de mens bewerkt en verwerkt werd. Hier vind je 10 ‘health benefits’ van het dragen van koper.

Kies vooral wat je aanspreekt! Wil je meer weten over edelstenen dan is er op internet veel over te vinden. De site edelstenenenmineralen.nl is bijvoorbeeld erg uitgebreid.

Bij electroforming wordt er gebruik gemaakt van koper electrolyte voor het “bad”. De dampen zijn ongevaarlijk, het eventuele afval valt wel onder chemisch afval. Het bad wordt ververst door toevoeging van water, er wordt dus nauwelijks iets weggegooid.

Alles omtrent levering en retourneren vind je in de Algemene Voorwaarden

Contactgegevens

Copper Gorgeous by Suzan Silvius
suzansilvius[at]coppergorgeous.com

Kvk 37296949
BTW NL192454791B02

Terms & Conditions